mandag 28. januar 2008

Jula varer helt til påske...

Selv om vi har kommet til slutten av Januar, er det ingenting i veien for en skikkelig julefest. Vi ble invitert til julefest på døveskolen, og der hadde de laget en fantastisk forestilling, med både skuespill, sketsjer og danseoppvisning. Det er imponerende hva de får til, selv om de ikke kan høre. Danseoppvisninga skapte spesilt stor stemning blant tilskuerne, noen vil kanskje påstå at musikken ikke sto helt i stil med danserne og antrekket, men artig var det.

onsdag 9. januar 2008

Madagaskardag til Tritriva

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive et inlegg om en vanlig dag, men i disse jule- og nyttårstider har det vært mangelvare. Derfor lar det innlegget vente på seg, og det kommer i stedet et nytt innlegg om en badende Ole med sola i ryggen.

Den første skoleonsdagen i det nye året ble brukt til en utflukt til kratersjøen Tritriva, som ligger noe lenger unna Antsirabe enn den tidligere omtalte Andraikiba. Som dere ser av bildene er det en veldig spesiell innsjø, med lodrette fjellvegger ned i vannet på nesten alle sider. Den er nærmere 100 meter dyp, og et vakkert badekar. Det er flere sagn om denne innsjøen, og gasserne mener at det er onde ånder der, som drar deg ned dersom du forsøker deg på noen svømmetak, og det er derfor svært få gassere som bader der. Vi utfordret likevell skjebnen, og til tross for flere hopp og stup, kunne alle dra lykkelige hjem fra en flott tur.
Jeg står på toppen av fjellet og speider ned på den sagnomsuste innsjøen. Før jeg vrenger av meg T-skjorta, tar fart og...
...stuper ut i det nydelige vannet til et forfriskende bad.

torsdag 3. januar 2008

Juleferie

Først vil jeg benytte anledningen til å ønske alle dere, mine trofaste lesere, et godt nytt år!


I romjula og nyttårshelga har jeg vært i Tulear, og feiret nyttårsaften til afrikanskerytmer. Jeg har brukt ferien til å bade, snorkle, slå volleyball og slappe av. Noen gode, rolige dager ved kysten. På turen til og fra Tulear stoppet vi i Isalofjellene. Det er en fin fjellkjede med veldig spesielle fjellformasjoner. Der gikk vi noen turer og badet i vakre omgivelser under en foss. Turen var veldig vellykket, og her får dere en liten smakebit i form av noen bilder:
Solnedgang på slettene før Isalofjellene.Utsikt over Isalofjellene.
Madagaskar er kjent for sine spesielle Baobab-trær, som ser ut som de vokser opp ned.