onsdag 21. mai 2008

Stage

Like før 17. mai, var jeg og Maren en uke ute på landsbygda for å prøve ut "det virkelige misjonærlivet", såkalt Stage. Vi fikk bli med Bjørn og Johanne Leinebø opp til Mitsinjo, der jeg også var en tur i påska, og levde der i en uke på ris og høne.I motsetnig til påskens behagelige flytur inn til denne landsbyen, gikk vi denne gangen til fots, en strekning på 60 km ble tilbakelagt på vel 15 timer i nattens mulm og mørke. For oss var det en slitsom spasertur, og jeg kan godt skylde på dårlig skotøy, når jeg skal forklare mine relativt stive legger, men for de som bor her, langt inne i Mikobokefjellene, er dette den vanlige veien de går når de skal på markedet, og jeg er sannelig ikke sikker på om deres skotøy utkonkurerer mitt.I Mitsinjo gikk dagene med til leking med barna, forberedelser til innvilese av kirka og kaffedrikking. Det virket som ungene var vant til å leke, og Madagaskars nye nasjonallek, "Haien kommer", ble også her raskt en slager.
Ned igjen fra fjellene kunne vi fornøyd sette oss inn i helikopteret, og endelig kom mine nyinnkjøpte pilotbriller til sin rett. Som andrepilot fikk jeg gleden av styre helikopteret, til min glede, mens de andre kanskje fortrakk turen mens helikopteret gikk stabilt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Ole
Fin hilsen fra Mitsinjo, men gjerne fortell litt mer, og fotturen og opplevelsene i landsbyen. Fikk dere høna og gåsa som vi ikke spiste opp?
Gjerne legg ut noen flere bilder herfra også.
Hilsen mor

Kristin sa...

Ole! Det er så gøy å lese om hva du driver med der nede på solskinnsøya!
Tenk at du er i afrika enda...sprøtt!
Men nå kommer du snart heim,e gleder meg til å høre alle opplevelsene dine!
Kos deg max de siste ukene! Du savner det når du er hjemme ser du!

Anonym sa...

Hei Ole
No er tida di på Madagaskar snart omme. Eg tenkjer det har vore eit nyttig år både for deg og dei du har hatt kontakt med. Spesielt vil eg takke for fine og interessante dagar då vi besøkte Maren og deg i mars. Velkommen heim om nokre dagar. Må Gud signe Madagaskar!
Helsing frå far