søndag 19. august 2007

Spedalske, bursdagsfeiring og tennistimer

Da har vi kommet til den 19. august, og jeg har feiret min første, og kanskje eneste bursdag på Madagaskar, i alle fall i denne omgang. Dagen startet med en kjøretur opp noen bakker og langs noen fine afrika-veier til vi kom til en ganske avsidesliggende plass der de spedalske holdt til. Denne sykdomen, som vi fra før av kun har hørt om på søndagsskolen, har tidligere vært svært smittsom, men moderne medisiner har heldigvis gjort det slutt på de tidene. Der var vi med på en gudstjeneste, som også her ikke var lenger enn at en nordmann kom seg greit igjennom. Siden vi var en del nordmenn der, var vi fremme og sang to norske sanger, og ble presentert, en etter en. De va tydelig fornøyd med og ha nordmenn på besøk, siden de norske misjonærene har gjort så mye for dem. Deretter hadde vi omvisning på området, og fikk høre litt om historien til stedet.
Senere på dagen gikk vi ut og spiste middag, før vi hadde kaffeselskap i det gamle internatet. Der var det flere bursdagskaker enn jeg har hatt gleden av å kunne servere på noen av mine tidligere bursdager. Hushjelpa mi hadde blant annet bakt ei sjokoladekake, og ei iskake som gikk unna på et blunk. Gjestene kom fra fjern og nær, og bestod av kjente og ukjente fjes. Vi spiste kaker og hygget oss, før feiringen ble avsluttet med fyrverkeri. Lekene for Det indiske havs øyer var nemlig ferdig i dag, og måtte selvfølgelig markeres.


Tidligere i uken har jeg hatt min første tennistime. Inne på tunet er det en tennisbane, og en eller to ganger i uken kommer en tennisinstruktør innom så vi får trent. Ellers går dagen med til gassiskundervisning, filmtitting, fotball og basketspilling og lesing av bøker. Ellers har jeg fornøyd kunnet lese om Rosenborgs suksess i Europa, og mindre fornøyd om Branns suksess i Tippeligaen. Da er det godt at jeg ikke befinner meg i nærheten av Bergen.
Håper alle har det fint hjemme i Norge, og dere skal vite at jeg koser meg på solskinnsøya!!

4 kommentarer:

Mario sa...

Gratulerer så mykje med dagen! Skal helse så mykje frå Bente og Stein-Ove. Din blogg blir iaktatt med falkeblikk ifrå Kamerun. Spanande å følge med, fortsett å skrive mykje :)
Lykke til vidare med språk og alt det der! Guds fred.

Hilda og Olav sa...

Hei Ole!
Gratulerer så mye med dagen!
Fint å høre at det går bra med deg på solskinnsøya. Artig å lese i bloggen din og følge med deg. Må Gud velsigne deg og tjenesten din.
Hilsen Hilda og Olav

Kari sa...

Heisann Ole!
Gratulere med dagen! Hørtes ut som ei fin bursdagsfeiring. Bra at du trives. Nå er jeg i gang med skoleåret på Tryggheim, trivelig å komme tilbake. Skal følge med på bloggen din. Klem fra din kjære søster.

Maren sa...

Så bra med sånne gode og lange innlegg. Slik får vi virkelig et godt innblikk i koss du har det her på Antsirabe. Bare fortsett sånn du!!!