torsdag 27. september 2007

Besøk på blindeskolen

I starten av denne uken var det en reisegruppe på besøk her på tunet, og når de skulle på besøk til blindeskolen, benyttet Maren og jeg muligheten til å være med på en omvisning. Blideskolene på Madagaskar gjør et veldig viktig arbeid, og på grunn av fattigdommen er det mange som blir blinde her, f.eks. på grunn av feil kosthold eller lignede. Foruten og gi disse barna et tilbud om utdanning, gjør blideskolene et viktig arbeid med holdningene folk har til de blide og folk med andre funksjonshemninger. Det er ofte knyttet skam til det og de diskrimineres ofte, også av sine egne foreldre, og i hverste fall risikerer de og bli satt bort.
Ungene på blindeskolen lærer det samme som de på den offentlige skolen, og noen av dem fortsetter utdanningen på vanlige skoler med seende, en fantastisk prestasjon!

2 kommentarer:

Torun sa...

Her kom det mer stoff, ja. Takk. Det er alltid trivelig å følge med på hva dere gjør. Jeg er jo inne på Maren sin blogg også. Skriv gjerne litt om hvordan en vanlig dag hos deg er, hva du er med på o.s.v. Og gjerne legg ut noen bilder av det du holder på med og hvordan det ser ut rundt deg.
Mor

Anonym sa...

ma sjekke:)