onsdag 12. september 2007

Tombontsoa

Tombontsoa er en landbruksskole som ikke ligger langt fra Antsirabe, og årets første Madagaskardag ble tilbragt der. Skolen har en Madagaskardag hver tredje uke, som skal benyttes til å se og oppleve ulike deler av Madagaskar og prosjekter som drives her.



Tombontsoa ble startet tidlig på 60-tallet, og har blitt støttet av norsk misjon, og vi støtte også på norske kyr. De har blitt impotert fra 1964, og bidrar til å øke melkeproduksjonen, siden den lokale kurasen ikke gir så mye melk. Skolen har et stort område der de lærer å dyrke jorda, og å holde husdyr. Foruten kyr har de både griser, høns, gjess og sauer. Her lærer de både og drive tradisjonelt landbruk, uten mange tekniske hjelpemidler, og relativt moderne jordbruk, med bruk av traktorer og annet maskinelt utstyr (Når du leser relativt moderne, bør du legge mest vekt på relativt). Skolen har også eget internat der det er rom til ca 100 elever, derav 32 er jenter. Elevene går her i tre år, før de er ferdig utdannet jordbrukere. Dette er et speiselt godt tilbud her på Madagaskar, andre plasser der de har jordbruksutdannelse, f.eks. i Antananarivo, lærer de kun jordbruk i teorien, mens de her har mulgiheten til og gjennomføre det i praksis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint å følge med på hva du er med på. Men det går litt lenge mellom hvert nytt avsnitt kommer. Ta gjerne med flere bilder også.
Petter Gresseth fikk bloggadressen din i dag. Han var interessert i hvordan du hadde det.
Kos deg, vi tenker ofte på deg!
Mor